Ontdek de 5 Hoogste Gebouwen van Rotterdam

Ontdek de 5 Hoogste Gebouwen van Rotterdam

Rotterdam, de stad van vernieuwing en moderne architectuur, siert de skyline met een indrukwekkende reeks wolkenkrabbers die de hemel raken. Van de iconische Euromast tot de futuristische De Rotterdam, deze stad aan de Maas herbergt enkele van de hoogste en meest opvallende gebouwen van Nederland. Laten we eens een kijkje nemen naar de hoogtepunten van de Rotterdamse skyline.

 

1. De Rotterdam

Met zijn kenmerkende drievoudige torens, ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas, domineert De Rotterdam de skyline van de stad. Het complex omvat kantoren, appartementen, een hotel en diverse voorzieningen. Met een hoogte van 149 meter is het een van de hoogste gebouwen van Nederland en een architectonisch meesterwerk dat de moderne stedelijke levensstijl belichaamt.

 

2. Maastoren

Als het hoogste kantoorgebouw van Nederland steekt de Maastoren trots boven de Maas uit. Met een hoogte van 165 meter biedt dit imposante gebouw onderdak aan verschillende bedrijven en kantoren. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, waarbij bezoekers kunnen genieten van een panoramisch zicht op de stad en haar omgeving.

 

3. New Orleans

Het New Orleans-complex, gelegen aan de Wilhelminapier, bestaat uit twee torens die de skyline van Rotterdam verrijken. De hoogste van de twee torens stijgt tot 158 meter boven de grond en biedt luxe appartementen en penthouses met een spectaculair uitzicht op de Maas en de stad.

 

4. Euromast

Hoewel niet strikt een wolkenkrabber in de traditionele zin, is de Euromast een iconisch symbool van Rotterdam. Met zijn hoogte van 185 meter biedt de Euromast een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over de stad en de haven. Bezoekers kunnen met de lift naar de top gaan en genieten van een adembenemend uitzicht, of zelfs dineren in het roterende restaurant.

 

5. Montevideo

Dit opvallende gebouw aan de Maashaven, ontworpen door de Uruguayaanse architect Carlos Ott, staat bekend om zijn elegantie en hoogte. Met een hoogte van 152 meter biedt Montevideo luxe appartementen met een prachtig uitzicht op de stad en de rivier.

De Rotterdamse skyline is een dynamisch eerbetoon aan moderniteit en vooruitgang. De hoogste gebouwen van de stad zijn niet alleen indrukwekkende architectonische prestaties, maar ook symbolen van Rotterdam's voortdurende evolutie en haar positie als een van Europa's meest opwindende steden. Dus de volgende keer dat je door Rotterdam wandelt, vergeet dan niet om omhoog te kijken en je te laten betoveren door deze majestueuze bouwwerken die de hemel trotseren.

Krijg je ook geen genoeg van de prachtige Rotterdamse skyline? Bestel de mooiste art prints van Rotterdam bij Art of Rotterdam. Ga direct naar de collectie posters.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Meer posters van Rotterdamse gebouwen