Gastblog: Rotterdamse Stadstekenaar John Neve

Gastblog: Rotterdamse Stadstekenaar John Neve

 

In deze nieuwe reeks gastblogs komen Rotterdamse stadstekenaars aan het woord. Wat inspireert hen aan Rotterdam? Hoe uiten zij dit in hun werk?

Kunstenaar Rotterdam Schilder

Even voorstellen...

Ik ben John Neve, geboren in Middelburg. Sinds mijn studie alweer 50 jaar Rotterdammer. Na vele jaren werken in de gezondheidszorg ben ik nu actief op het terrein van de beeldende kunst. Op de middelbare school werd mijn interesse gewekt en gestimuleerd door Hans Heeren, leraar en kunstschilder. Het ontbrak mij jaren aan tijd om zelf productief te zijn. 

De afgelopen jaren heb ik veel geleerd van diverse Rotterdamse kunstenaars. Daarnaast teken ik samen met anderen regelmatig naar model.

 Schilderij van Rotterdam Leuvehaven Schepen Kranen

Hoe ga je te werk? 

De door mij gebruikte materialen zijn divers. Ik werk met potlood, inkt, krijt en verf. Maak aquarellen en werk met acryl- of olieverf op paneel en doek. Daarnaast ets ik af en toe en maak lino- en houtsnedes. Soms werk ik op een i-pad.

Ik schets geregeld op locatie, maak soms foto’s en werk die later uit. Soms werk in opdracht, maar mijn meeste werk ontstaat min of meer spontaan.

 Schilderij van Rotterdam De Hef over de Maas en Maastoren

Hoe zou je de stijl van jouw werk omschrijven?

Mijn stijl is overwegend impressionistisch naturalistisch en soms abstract of meer expressionistisch.

 Schilderij van Rotterdam Markthal en Laurenskerk

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie vind ik in mijn omgeving, de plaatsen waar ik heen ga, de actualiteit of in mijn fantasie. Dit resulteert onder meer in portretten, stillevens, landschappen, dorps- en stadsgezichten.

Schilderij Rotterdam de Maas en Boompjes Willemsbrug 

Tot slot: wat spreekt je zo aan aan Rotterdam?

Wat de stadsgezichten betreft is Rotterdam en haar omgeving voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar historie, de contrasten van oud en nieuw, hoog versus laag en natuurlijk de Rotte en de Maas. Rondlopen, kijken en de beelden vastleggen die ik boeiend vind.

Schilderij Witte Huis Oud Rotterdam

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Meer posters van Rotterdamse gebouwen